Team Herning CK Elite

Team Herning CK Elite

Herning Cykle Klub er blandt landets eneste klubber, hvor ”tråden” går helt nede fra drenge/pige-afdeling op til eliten i A-klassen, med hvad der er af talentgrupper imellem disse to yderpunkter.

I mange år var klubben blandt ejerne af kontinentalholdet, der i dag går under navnet Team Virtu Cycling, men holdet ejes og drives i dag af blandt andre Bjarne Riis og Lars Seier under Virtu-koncernen.

Fra og med 2018 oprettede Herning Cykle Klub et såkaldt DCU-team, der er niveauet lige under kontinentalholdene. På den måde kan lokale unge talenter fortsat kæmpe med den danske elite under optimale forhold i de røde og blå Herning-farver.

Holdet går i 2020 under navnet Team Herning CK Elite og har 10 ryttere på kontrakt fordelt på henholdsvis otte i A-klassen og to i B-klassen. Heraf er tre tidligere drengeryttere i klubben, mens flere øvrige har valgt at fortsætte seniorkarrieren i Herning efter at have været en del af juniorholdet.

Målsætningen er først og fremmest, at rytterne kan udvikle sig og modnes i gode, vante og trygge rammer, inden at de måske senere kan rykke videre til et kontinentalhold. Men holdet er i sig selv stærkt nok til, at det også er håbet, at Herning-rytterne kan konkurrere på næsten lige fod med kontinentalholdene og de andre DCU-teams ved de hjemlige løb. Holdet håber også at deltage i både danske og udenlandske UCI-løb i løbet af sæsonen, ligesom det er et mål at få mindst én rytter udtaget til landsholdet ved PostNord Danmark Rundt.

Teamet vil være synlig i klubben ved deltagelse i træning med D/P-afdelingen og i fællestræning i videst muligt omfang. Derudover vil rytterne deltage talstærkt til klubbens tre store cykelløb, Grand Prix Herning, Gadeløbet og det åbne licensløb, samt ved Indledningsløbet og Klubmesterskabet.

Team Herning CK Elite består i 2020 af følgende ryttere:

Anders Foldager (A)
Emil Schmidt (A)
Jannik Nedergaard Nielsen (A)
Jeppe Klein Jensen (A)
Mads Andersen (A)
Peter Løfstedt (A)
Sebastian Ryttersgaard (A)
Sebastian Millinge Petersen (A)

Carl Voldbjerg (B)
Jonas Tanski (B)

Den sportslige ledelse består af:

Allan Eg, manager
Frederik Thalund, sportschef

Morten Kousgaard Brink, assisterende sportsdirektør
Kristian Arnth, assisterende sportsdirektør

Comments are closed.