Bliv medlem

BLIV MEDLEM

Hvem er Herning Cykle Klub?
HCK er stiftet i 1937, og er medlem af Dansk Cykel Union (DCU). Klubbens formål er konkurrencecykling på flere niveauer, men der fokuseres også på det sociale samvær, som praktiseres på tværs af klasser og alder.

HCK har ca. 100 licensryttere, som kører cykelløb på konkurrenceniveau.

Kunne du tænke dig at blive cykelrytter?
Alder og køn er ikke afgørende. Vi anbefaler, at du minimum er 8 år, da det først er tilladt at starte med at køre DCU-cykelløb, det år du fylder 9.

Hvordan kommer jeg i gang?
Kontakt gerne en fra bestyrelsen eller en af udvalgsformændene.
8 – 15 år: Udvalgsformanden for Drenge/Pigeafdelingen
16 – 18 år : Udvalgsformanden for Talentafdelingen
Over 18 år: Udvalgsformanden for Breddeafdelingen

Kontaktpersonen sørger for at du bliver guidet igennem de spørgsmål, som du måtte have, så du kan komme godt i gang.

Hvornår på året kan jeg begynde?
Du kan starte med cykling på alle tider af året. Forår, sommer og efterår foregår træningen på racer. Om vinteren træner vi primært i spinning-lokalet eller på hometrainer med platforme som Zwift, og for de ældste er der fællestræning på vinterracer med seniorerne.

Hvordan træner vi?
Klubben er opdelt i flere grupper. Vi har Drenge/Pige (8-15 år), Talent (16-18 år) og Senior (+18 år). Hver enkelt gruppe har egne trænere, som er ansvarlige for planlægning af træning.

Der er forskellige træningstider afhængig af gruppe – se træningstider under menupunktet Info/Træning.

Klubben lægger stor vægt på, at der til alle grupper er dygtige og uddannede trænere, som også er i stand til at tage individuelle hensyn, hvis der i perioder er behov herfor.

Så derfor mød flittigt op til fællestræningen, så lærer du også de nye kammerater at kende. Fællestræningen foregår som regel på mindre veje og rundstrækninger, således at alle kan være med, og alle kommer med hjem. Talent og Senior har ofte en servicebil med ude på træningsruten.

Er det ikke farligt at køre cykelløb?
Nej, cykling er ikke specielt farligt sammenlignet med andre sportsgrene. Man slår sig selvfølgelig, hvis man vælter, men som regel er det kun overfladiske skrammer, man får. Alle ryttere (både voksne og børn) SKAL altid køre med godkendt cykelhjelm, både til træning og løb. Derudover skal de normale færdselsregler overholdes.

Er cykelsport ikke dyr?
Nej, det er ikke dyrt at komme i gang med at cykle, men der findes selvfølgelig meget lækkert og dyrt udstyr, man kan investere i, hvis man bliver bidt af sporten.

I vores Drenge/pigeafdeling er det muligt at låne en racercykel efter aftale, så du herved har mulighed for at prøve sporten, inden du selv køber en racercykel.

Generelt anbefaler klubben, at du taler med andre i klubben (trænere m.m.), inden der investeres i dyrt udstyr, da det absolut ikke er nødvendigt at investere store beløb fra start. Det kan komme senere.

Der betales kontingent til klubben, licens til DCU og et mindre gebyr for at stille op til cykelløb i weekenderne.

Hvor får jeg yderligere oplysninger?
Se under kontaktpersoner, her finder du de relevante telefonnumre. Uanset hvem du kontakter vil vedkommende guide dig videre til rette person.

Comments are closed.