Drenge/pige U11-U15

TRÆNING, DRENGE/PIGE

Træning på landevej starter ultimo marts og slutter ved sæsonafslutning i forbindelse med klubmesterskabet primo oktober.

Der trænes 2 gange ugentligt (dog sommerferie i juli):

Tirsdag kl. 17.30 – 19.30 (Sted: Ungskuepladsen v/Messecentret indkørsel port 13)
Torsdag kl. 17.30 – 19.30 (Sted: Landevej. Vi mødes i gården ved klubhuset Silkeborgvej 8)

Husk, mød altid op 10 min. før træningsstart, og at vi træner i reglementeret HCK tøj (for ryttere under prøveperiode accepteres andet cykeltøj).

For nye ryttere anbefales at starte med tirsdagstræningen på Ungskuepladsen. Her træner vi på lukket anlæg, og øver teknik og cykelfærdigheder, som er vigtige for at blive en dygtig cykelrytter.
Her får man også en fornemmelse af tempoet, inden man skal ud og cykle længere ture på landevejen. Herefter aftales med trænerne hvornår man er klar til at cykle med om torsdagen.

Husk at medbringe minimum 1 cykelslange i baglommen, hvis du skulle punktere, og en flaske vand på cyklen. Der vil selvfølgelig være en voksen som hjælper med slangeskift ved punkteringer.

Aldersforskellen og fysisk udvikling kan være meget forskellig ved ryttere i denne aldersgruppe. Det forsøger trænerne at tage højde for ved inddeling i grupper. På den måde får alle mest ud af træningen.

Når vi træner på landevejen sker det altid på små veje (vi skal selvfølgelig ud af Herning midtby først), og oftest på små rundstrækninger, som vi har brugt i mange år. Trænerne er meget opmærksomme på sikkerheden, og rytterne lærer at køre på en sikker måde.

Til træningen er forældre også velkomne med på cyklen. Det benytter flere sig af. Det skal dog respekteres, at det er trænerne, der bestemmer under træningen, og at forældre kan få hjælpeopgaver undervejs.

Energibarer, energidrik eller lignende er ikke tilladt til træning. Det er unødvendigt i denne alder og træningspassene er max. 2 timer.

Vi træner hele året rundt. Efter sæsonafslutning starter vi op med spinning 1 gang ugentlig (torsdage), hvor vi træner i klubbens spinningslokale med 14 cykler.

Vi arrangerer også MTB træning hen over vinteren (weekender), og lidt landevejstræning for de ældste. Information udsendes fra trænerne.

Vi deltager også i træningslejre, hvor vi plejer at have det rigtig sjovt. Årets første træningslejr er normalt i Horsens ca. 1. marts (over 3 dage). Her kan forældre også deltage efter aftale med trænerne.

Kontaktoplysninger på Drenge/Pige udvalg og trænere findes under kontaktpersoner.

Comments are closed.