Drenge/pige U11-U15

TRÆNING, DRENGE/PIGE

Træning på landevej starter ultimo marts og slutter ved sæsonafslutning i forbindelse med klubmesterskabet primo oktober.

Der trænes 2 gange ugentligt (dog ikke i sommerferien i juli).

Træningstider

Tirsdag kl. 17.30 – 19.30 (Sted: Ungskuepladsen v/Messecentret indkørsel ved port 20, Holstebrovej, følg vejen med uret ned mod port 13)

Torsdag kl. 17.30 – 19.30 (Sted: Landevej. Vi mødes i gården ved klubhuset Silkeborgvej 8)

Husk, mød altid op 10 min. før træningsstart, og at vi træner i reglementeret HCK tøj (for ryttere under prøveperiode accepteres andet cykeltøj).

Nye ryttere

For nye ryttere anbefales at starte med tirsdagstræningen på Ungskuepladsen. Her træner vi på lukket anlæg, og øver teknik og cykelfærdigheder, som er vigtige for at blive en dygtig cykelrytter.

Her får man også en fornemmelse af tempoet, inden man skal ud og cykle længere ture på landevejen. Herefter aftales med trænerne hvornår man er klar til at cykle med om torsdagen.

Husk at medbringe minimum 1 cykelslange i baglommen, hvis du skulle punktere, og en flaske vand på cyklen. Der vil selvfølgelig være en voksen som hjælper med slangeskift ved punkteringer.

Træningsfilosofi

Aldersforskellen og fysisk udvikling kan være meget forskellig ved ryttere i denne aldersgruppe. Det forsøger trænerne at tage højde for ved inddeling i grupper. På den måde får alle mest ud af træningen.

Når vi træner på landevejen sker det altid på små veje (vi skal selvfølgelig ud af Herning midtby først), og oftest på små rundstrækninger, som vi har brugt i mange år. Trænerne er meget opmærksomme på sikkerheden, og rytterne lærer at køre på en sikker måde.

Til træningen er forældre også velkomne med på cyklen. Det benytter flere sig af. Det skal dog respekteres, at det er trænerne, der bestemmer under træningen, og at forældre kan få hjælpeopgaver undervejs.

Energibarer, energidrik eller lignende er ikke tilladt til træning. Det er unødvendigt i denne alder og træningspassene er max. 2 timer.

Månedlig enkeltstartstræning

En torsdag hver måned laver vi enkeltstarts træning i Gullestrup. Vi kører sammen derud fra klubhuset kl 17:30 og alle kommer hjem til klubhuset til kl 19:30. Til disse træninger har vi brug for forældrehjælp. Hjælp til at cykle med de mindste, stå vejpost, bage en kage, tage tid mm. Det plejer at være super hyggeligt og en disciplin rytterne er meget begejstrede for. 

Træning i vinterhalvåret

Efter sæsonafslutning starter vi op med spinning 1 gang ugentlig (onsdage kl 18-19), hvor vi træner i Hammerum/Gjellerup hallens spinninglokale.

Vi deltager også i træningslejre, hvor vi plejer at have det rigtig sjovt. Årets første træningslejr er normalt i Horsens i begyndelsen af marts (over 3 dage). Her vil vi gerne at forældre tager med og hjælper med praktik og hygge. 

Kontaktoplysninger på Drenge/Pige udvalg og trænere findes under kontaktpersoner.

Comments are closed.