Stor Juniorsejr til HCK

Mens Peter Sagan sejrede i de professionelles løb Kuurne-Brussel-Kuurne, så nappede Herning Cykle Klubs juniorteam sejren i selvsamme løbs junior-udgave, da Johan Tiedemann Langballe søndag den 26/2 vandt spurten i en 3-mands gruppe. Hernings Frederik Nybo Eriksen tog 4. pladsen få sekunder efter vindertrioen. Store dele af ruten var identisk med de professionelles løb.

Herning CK stillede til start med Johan Tiedemann Langballe, Frederik Nybo Eriksen, Jacob Hindsgaul, Anders Lilliendal og Casper Ilsø til det første UCI løb på den europæiske juniorkalender.
Sejren kom i mål efter en stærk holdindsats, hvor de fem ryttere fra Herning CK havde forskellige opgaver undervejs, og et af hovedmålene var at holde Johan inde i løbet til en evt. spurt.
I løbets afgørende fase var der således et 4-mands udbrud med to Herningryttere, hvor Frederik Nybo Eriksens kørte en flot lead out og dermed hjalp Johan til sejren, som også er den første danske sejr i løbets historie.

Taktik og drejebog lykkes ikke hver gang, men denne gang gik alt efter planen udtaler sportschef Jens Peter Hummelshøj. Da det er årets første løb, så fører Herning CK junior nu den europæiske rangliste såvel individuelt ved Johan og som hold.

Nu håbes der på, at landstræneren udtager nogle af Herningdrengene til årets Paris-Robaix den 9. april. Målet er helt klart at få to ryttere med på det danske seksmandshold. Kan rytterne fortsætte de samme takter, vil der også være flere landsholdsudtagelser forude til de forskellige løb.

Næste store udenlandske opgave for Hernings juniorteam bliver det 4 etape lange etapeløb ved Cottbus i starten af april, og derefter kører sæsonen derudaf med masser af løb i såvel ind- som udland.
Forinden de næste løbsopgaver i april er der 10 dages træningslejr i Spanien midt i marts, hvor holdets anden sportschef Allan Eg vil dirigere tropperne fra servicebilen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *