Team Herning CK Elite p/b Look

Team Herning CK Elite p/b Look

Herning Cykle Klub er blandt landets eneste klubber, hvor ”tråden” går helt nede fra drenge/pige-afdeling op til eliten i A-klassen, med hvad der er af talentgrupper imellem disse to yderpunkter.

I mange år var klubben blandt ejerne af kontinentalholdet, der i dag går under navnet Team Virtu Cycling, men holdet ejes og drives i dag af blandt andre Bjarne Riis og Lars Seier under Virtu-koncernen.

Fra og med 2018 oprettede Herning Cykle Klub et såkaldt DCU-team, der er niveauet lige under kontinentalholdene. På den måde kan lokale unge talenter fortsat kæmpe med den danske elite under optimale forhold i de røde og blå Herning-farver.

Holdet går i år under navnet Team Herning CK Elite powered by Look og har 12 ryttere på kontrakt fordelt på henholdsvis ni i A-klassen og tre i B-klassen. Heraf er halvdelen mangeårige ryttere i klubben, mens flere andre har valgt at fortsætte seniorkarrieren i Herning efter at have været en del af juniorholdet.

Målsætningen er først og fremmest, at rytterne kan udvikle sig og modnes i gode, vante og trygge rammer, inden at de måske senere kan rykke videre til et kontinentalhold. Men holdet har oprustet i en sådan grad op til 2018, at det også er håbet, at Herning-rytterne kan konkurrere på næsten lige fod med kontinentalholdene og de andre DCU-teams ved de hjemlige løb. Holdet håber også at deltage i både danske og udenlandske UCI-løb i løbet af sæsonen, ligesom det er et mål at få mindst én rytter udtaget til landsholdet ved PostNord Danmark Rundt.

Teamet vil være synlig i klubben ved deltagelse i træning med D/P-afdelingen og i fællestræning i videst muligt omfang. Derudover vil rytterne deltage talstærkt til klubbens tre store cykelløb, Grand Prix Herning, Gadeløbet og det åbne licensløb, samt ved Indledningsløbet og Klubmesterskabet.

Comments are closed