Team Herning CK Elite p/b LOOK skal køre stort etapeløb

Team Herning CK Elite p/b LOOK har fået en invitation til det tyrkiske UCI 2.2-løb Tour of Antalya, der foregår fra den 22-25. februar. Trods status som DCU-team, så skal Team Herning CK Elite p/b LOOK, i Tour of Antalya, køre som et dansk landshold. Løbsarrangørerne har nemlig vurderet, at holdet har den sportslige kvalitet og setup til at få en invitation, men for at løbet kan bevare sin UCI-rangering, så skal holdet altså køre som et dansk landshold.

Derfor har landstræner Anders Lund også skullet godkende Team Herning CK Elite p/b LOOK som repræsentanter for Danmark. Sportsdirektør Frederik Thalund er meget begejstret for den mulighed det er for holdet, og han lægger ikke fingre i mellem, hvilken betydning sådan en mulighed har for rytterne.

”Det betyder afsindigt meget for et hold som vores at få sådan et løb. Det er et kæmpe løb for et dansk DCU-hold. Det er ikke normalt, at vi kan få den slags invitationer. Nu handler det om for os at komme ud og vise os frem. Vores ryttere har et rigtig højt niveau, og det her er et af de største udstillingsvinduer de får i løbet af sæsonen,” siger sportsdirektør Frederik Thalund.

Men selvom det er et større løb end holdet normalt kører, så får det ikke Frederik Thalund til at sænke ambitionerne. Rytterne er klar, og resultaterne skal nok komme.

”Vi tager til Tyrkiet med en stærk trup, som jeg forventer kan lave nogle gode resultater. Hvis alt flasker sig, så har vi ryttere der er dygtige nok til at blande sig med de allerbedste. Vi tager derned med stor motivation for at vise os frem som hold, og vise at vi er værdige til at køre den her slags løb. Jeg har meget stor tiltro til drengene,” siger Frederik Thalund.

En af de helt store profiler på holdet er Mads Rahbek, der forud for denne sæson skiftede hjem til Herning Cykle Klub efter flere år på det cykelhold, der nu hedder Team Virtu Cycling. Han skal med sin store erfaring være med til at lede holdet.

”Det skal nok blive et hårdt løb, men jeg tror helt sikkert at vi kan gøre noget på etaperne. Vi skal derned og køre offensivt, for så har vi rytterne til at lave nogle gode resultater. Vi kan selvfølgelig ikke styre, hvor gode konkurrenterne er, men vi har fået en helt vild fed chance med det her løb, og den må vi ikke spilde,” siger Mads Rahbek, som selv er klar til at gå forrest.

”Jeg er sindssygt motiveret, og jeg har virkelig fået trænet godt, så jeg skal helt klart ned at gøre mig bemærket. Jeg har ikke sat mig nogle konkrete mål, men jeg vil helt klart forsøge at vise mig i udbrud. Som etaperne ser ud, så ligner det et løb, hvor udbruddene kan køre hjem. Derfor vil jeg, specielt på første etape, gerne ramme udbruddet, for hvis det holder hjem, så er man jo med i klassementet,” siger Mads Rahbek.

Løbet består af tre hårde bjergetaper samt en afsluttende flad etape.

Team Herning CK Elite p/b LOOKs trup til Tour of Antalya:
Mads Baadsgaard Rahbek, Kasper Würtz Schmidt, Mads Østergaard Kristensen, Christian Gorm Albrechtsen, Kristian Arnth Sørensen, Silas Zacharias Clemmensen og Andreas Handberg Madsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *